1. 3. 2024 | Kateřina Vašků | 3min

POZVÁNKA: UNICONN Noční desítka

CSR

Letos podruhé jsme generálním partnerem již tradičního a velmi oblíbeného běhu v Jihlavě, který se koná již podeváté. Své oblibě se závod těší zejména svojí atmosférou. Každý běžec je vybaven vlastním osvětlením, protože se startuje v noci a za vypnutého veřejného osvětlení.

Každý rok se na start postaví necelá stovka dětí a několik stovek dospělých. Závod probíhá pod záštitou primátora Města Jihlavy a UNICONN CZ je hrdým generálním partnerem.

A proč je pro nás partnerství důležité? Víme, že závod organizuje ten nejpovolanější. Srdcař Pavel Hotař je ředitelem závodu od samého počátku a my jsme u toho s ním. Navíc každý rok je závod něčím inovativní, ať už nějakou moderní technologií, nebo třeba překvapením pro závodníky. I letos je pro závodníky připrav skvělý servis, aby mohli podat ty nejlepší výkony.

A naše pozvánka? Je vcelku jedno, zda se zvednete z gauče, nebo zda běháte každý den. UNICONN Noční desítka je závod, kde je každý vítán. Zažijte špičkovou atmosféru nočního běhu v Jihlavě již 23. března 2023. Veškeré informace a možnost on-line registrace ZDE.


Mohlo by vás zajímat

ObecOdborná studie
13. 12. 2023 | Kateřina Vašků | 7min

Obec Jamné řeší energetickou budoucnost. Je připravena jít vlastní cestou.

Obec Jamné disponuje přírodními podmínkami, které z ní činí atraktivní oblast pro budování elektráren. Průměrná roční spotřeba obce Jamné včetně domácností a podnikatelů činí lehce přes 2500 MWh elektrické energie. Z výsledků technicko-ekonomické studie, které si obec Jamné nechala vypracovat od společnosti UNICONN CZ, vyplývá, že vybudování větrné elektrárny má optimální potenciál až 7800 MWH ročně. Je zřejmé, že tento potenciál přírodních zdrojů výrazně převyšuje potřeby obce, i proto obec uvažuje o jeho dalším ekonomickém využití. Technicko-ekonomická studie bere v potaz nejen ekonomické, ale také občanské aspekty výstavby technologického parku v katastru obce. Cílem studie je kromě zjištění energetického potenciálu daného území také zhodnocení veškerých rizik, které se s výstavbou elektráren pojí. Dalšími z důležitých faktorů, které studie řeší, jsou výpočty, do jaké míry je reálné mít výstavbu i chod elektrárny pod kontrolou. V neposlední řadě a jednou z priorit obce bude zajištění minimálního dopadu na životy a pohodlí občanů, a to nejen těch z Jamného, ale i z přilehlých obcí.

Chci vědět víc

VítrAktuálně
9. 3. 2024 | Kateřina Vašků | 5min

Hra o moc větru

Mohli bychom vítr nazvat přírodním bohatstvím kraje? Bezpochyby. Vítr lze stejně jako třeba vodu považovat z ekonomického pohledu za volný statek, který je dostupný všem. Z pohledu energetiky však může být vítr vnímán také jako nástroj moci. Více než deset let se v Kraji Vysočina nepostavila větrná elektrárna, i přesto, že je označována jako obnovitelný zdroj energie. Co je důvodem? A proč například Evropská unie podporuje jejich výstavbu a Česká republika, potažmo Kraj Vysočina se stavbám brání?

Chci vědět víc


Jsme členem/posuzovaným žadatelem o členství

Unike komunitní energetikyInstitut curkulární ekonomikyAsociace společenské odpovědnosti